Medzi veteránmi v Starej Ľubovni je aj luxusný Jaguár z roku 1940

07.06.2008 Stará Ľubovňa

Veľká luxusná limuzína Jaguár SS-100 z roku 1940 \"svieti\" medzi veteránmi na treťom ročníku Zrazu historických vozidiel ...
Veľká luxusná limuzína Jaguár SS-100 z roku 1940 \"svieti\" medzi veteránmi na treťom ročníku Zrazu historických vozidiel, ktoré sa dnes popoludní predstavili v Starej Ľubovni.
\"Prišlo vyše 40 posádok a takmer 130 milovníkov historických vozidiel. Keďže počasie nám veľmi nepraje, je tu menej motocyklov a viac automobilov.
Zraz má prvýkrát medzinárodný charakter, keďže zastúpené sú aj tri posádky z Maďarska a štyri z Poľska, \" povedal pre TASR soluorganizátor podujatia Alexander Ducár.
Zraz sa začal v piatok 6. júna na námestí v Prešove Šarišským okruhom veteránov, ktorý je zaradený do seriálu Slovenského pohára historických vozidiel.
Z Prešova do Starej Ľubovne vyrazili posádky dnes ráno a po trase absolvovali aj súťažné disciplíny. Ďalšie ich čakajú popoludní v areáli Stredovekého vojenského tábora pod Ľubovnianskym hradom, kde si zmerajú sily v streľbe z luku či hode \"historickou\" sekerou.
Podujatie vyvrcholí v nedeľu splavom účastníkov po rieke Dunajec. \"Na miesto sa dopravíme historickým autobusom, ktorý jazdil po slovenských cestách v päťdesiatych a šesťdesiatych rokoch minulého storočia, \" dodal Ducár.
 

Vyberte región